Hogwarts
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Hogwarts

Draco Dormiens Nunquam Titillandus

AcasaPortalCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Lectia I

In jos 
AutorMesaj
Vizitato
Vizitator

Lectia I Empty
MesajSubiect: Lectia I   Lectia I Icon_minitimeVin Dec 28, 2007 7:21 am

O potiune este un lichid preparat de un vrajitor,care are diferite efecte.Majoritatea, pentru a-si face efectu,trebuie baute.Pentru a face o potiune iti poate lua mai mult timp.

Normal,pentru o potiune avetzy nevoie de :
Un ceaun
Diferite ingrediente
Un cutit cu care sa taiatzy ingredientele
Si cantar

Tema : Inventati o potiune usoara.Scrieti ingredientele ei,cand poate fi preparata si efectele.Datzi cat mai multe detalii..Temele prin PM,va rog.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

Lectia I Empty
MesajSubiect: Re: Lectia I   Lectia I Icon_minitimeVin Dec 28, 2007 7:50 am

Scuze de dublu post,dar vreau sa ii dau lui Crissy 20 de puncte pt tema perfecta,fiindca la catalog nush unde sa scriu.

[b]Edit by Crissy:[b]Merci mult...la catalog,deschizi un nou topic si scrip unctele ce le obtine fiecare Very Happy

Edit by BellatriX : Aha,ok..Shy Andru are 20 de puncte.
Sus In jos
Ginny Potter
Anul II
Anul II
Ginny Potter

feminin Numarul mesajelor : 219
Varsta : 28
Casa : Cercetasi
Data de inscriere : 21/12/2007

Lectia I Empty
MesajSubiect: Re: Lectia I   Lectia I Icon_minitimeVin Dec 28, 2007 9:24 am

Mi'am facut si eu tema Very Happy sper k ii buna... da cred k am scris un pic cam prea mult Embarassed Very Happy

App... la sfarsitul timpului in care se poate trimite tema, tre sa postezi tema cea mai buna. adik dak vrei... ji u ejti admina Razz
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

Lectia I Empty
MesajSubiect: Re: Lectia I   Lectia I Icon_minitimeVin Dec 28, 2007 9:35 am

Da,e foarte buna.25 de puncte.Pana acum a ta e cea mai buna Embarassed
Ah,da..Scuzatzi ca dau atatea puncte,dar e o tema greaa...
Sus In jos
Ginny Potter
Anul II
Anul II
Ginny Potter

feminin Numarul mesajelor : 219
Varsta : 28
Casa : Cercetasi
Data de inscriere : 21/12/2007

Lectia I Empty
MesajSubiect: Re: Lectia I   Lectia I Icon_minitimeVin Dec 28, 2007 9:53 am

Maximul e 30 Razz nu 20...
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

Lectia I Empty
MesajSubiect: Re: Lectia I   Lectia I Icon_minitimeSam Dec 29, 2007 2:11 am

Aha..
Pai,inca o tema corecta,a Hermionei Granger .. Asha ca 20 de puncte.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

Lectia I Empty
MesajSubiect: Re: Lectia I   Lectia I Icon_minitimeSam Dec 29, 2007 2:57 am

Inca 20 de puncte pentru Nimphadora.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

Lectia I Empty
MesajSubiect: Re: Lectia I   Lectia I Icon_minitimeMar Ian 01, 2008 8:54 am

Cea mai buna tema :

Mireasma Noptii
Ingrediente:
- Petale de flori culese la miezul noptii
- 200 ml de suc de nectar
- Sange de dragon
- Piei de Cobra Regala
- 3 fire de par din coama unui Unicorn
- Pulbere de safir

Mod de preparare:
Se pune ceaunul pe foc. Se adauga pulberea de safir si se amesteca in sesul invers acelor de ceasornic timp de 3 minute. Se pun pieile de sarpe si 4 petale de flori. Potiunea va prinde o nuanta de blue deschis. Se astepta 30 minute si 2 secunde si se amesteca cu grija odata in sensul acelor de ceasornic la fiecare 5 miscari in sensul invers, in decurs de 17 minute. Se pune un fir de par de Unicorn si dupa 6 minute altul, dupa care adaugati sangele de dragon si amestecati de 4 ori in forma de semi-luna. Puneti putin cate putin din sucul de nectar, pana potiunea va fi de culoarea cenusiu. Lasati sa fiarba la foc mic 1 ora si o secunda apoi adaugati si ultimul fir de par de Unicorn.

Aspect:
O potiune deschisa la culoare, aproape alba. Scoate niste aburi aurii in caz ca a fost realizata corect. Aspectul nu seamana prea mult cu gustul dulce al potiunii.

Cand poate fi preparata:
Intotdeauna la apusul soarelui. Potiunea nu poate fi realizata intr'un an bisect.

Efect:
Ii aduce un somn adanc si fara vise oricui bea aceasta potiune. Somnul poate dura de la 12 la 15 ore, depinde de cantitatea de potiune bauta. In caz ca se depaseste limita, urmarile pot fi fatale. O doza este de 31 de picaturi. Daca vreti mai mult sa dormiti, pana in 15 ore, puteti lua chiar si 34 de picaturi; niciodata mai mult.

Cand poate fi bauta:
La rasaritul soarelui. Nu trebuie neaparat in rasaritul de soare care urmeaza dupa apusul in care a fost preparata potiunea.

Istoric:
A fost descoperita in anul 1958 de catre Nicolas Antoniu. Acesta era prea obosit datorita muncii sale peste program. Intr'o zi in care nu a mers la munca a inventat potiunea. Astfel, a reusit sa doarma si el in sfarsit bine. Potiunea s'a bucurat de o adevarata popularitate intre anii 1958-1966, fiind interzisa in 1971 datorita efectelor negative in caz de supradozaj. A fost permisa din nou abia 12 ani mai tarziu, in 1983.

Vraja contra potiunii:
In caz in care doriti sa anulati efectul potiunii celui care a baut'o, trebuie sa folositi aceasta vraja.
Vraja: Monelius
Incantatie: Monolia
Bagheta trebuie tinuta cu varful in jos, apoi o arcuiti spe dreapta si in sus. Formati un "D" in aer cu varful baghetei si rostiti incantatia cu bagheta tintita catre capul celui care doarme datorita potiunii. Acesta se va trezi intr'un minut ( maxim 3 )

Desigur,cred ca v-atzy dat seana ca e tema lui Ginny Potter.Felicitari!

Lectia I Empty
MesajSubiect: Re: Lectia I   Lectia I Icon_minitime

Sus In jos

Lectia I
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Lectia II
» Lectia III
» Lectia I
» Lectia II