Hogwarts
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Hogwarts

Draco Dormiens Nunquam Titillandus

AcasaPortalCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Lectia 1

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
Ginny Potter
Anul II
Anul II
Ginny Potter

feminin Numarul mesajelor : 219
Varsta : 28
Casa : Cercetasi
Data de inscriere : 21/12/2007

Lectia 1 Empty
MesajSubiect: Lectia 1   Lectia 1 Icon_minitimeVin Dec 28, 2007 9:52 am

Anul acesta vom invata despre Bongi, Hinchipuni, Bazilisti, Dementori, Palarii Rosii, Oameni-Lup. Vom incepe cu cateva informatii despre Bongi.

Bongii
Nimeni nu stie cum arata in realitate. Prefera spatiile intunecate, inchise. Cel mai probabil, vei putea gasi unul sub paturi sau in dulapuri. Acestia iau forma obiectului / persoanei de care se teme cel mai mult cel care sta in fata lui. Impotriva acestor creaturi exista doar o vraja: Ridiculus. Pentru a o face trebuie:
- Sa'ti invingi teama de infatisarea Bongului;
- Sa te gandesti la o imagine haioasa;
- Sa pronunti vraja corect si tare.
Bongul va lua forma hazlie la care te'ai gandit, de exemplu, unei mumii ii va aparea un nas rosu de clown. Rasul il zapaceste pe Bong. Un alt lucru la fel de folositor ar fi sa stea mai multe persoane in fata lui in momentul cand iese din locul unde statea. El nu va sti ce forma sa ia, astfel incat, incercand sa imite o furnica imensa carnivoare, de exemplu, si in acelasi timp un Dementor, nu va speria pe nimeni, fiind jumatate una jumatate alta.

Tema:
1. Scrieti in ce s'ar trasforma Bongul daca s'ar alfa in fata voastra. [2 puncte]
2. Dati cateva exemple in care un Bong ( precizati forma dinaintea folosirii vrajii ) se transforma in ceva hazliu. ( cel putin 3 exemple ) [6 puncte]
3. Scrieti un eseu de minim 3 randuri in care sa scrieti ce credeti voi despre Bongi si ce ati inteles din lectia predata azi. [7 puncte]
4. Inventati o potiune contra Bongilor. Decsrieti efectul, modul de preparare, aspectul si ingredientele. [10 puncte]
Tema mi'o trimiteti prin PM.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

Lectia 1 Empty
MesajSubiect: Re: Lectia 1   Lectia 1 Icon_minitimeSam Dec 29, 2007 6:05 am

Ma scuzatzi doamna profesoara,dar cum adik o potiune?Nu inteleg? Shocked Adica sa bem o potiune si sa nu se mai schimbe bongii in fata noastra? Potiune
Sus In jos
Ginny Potter
Anul II
Anul II
Ginny Potter

feminin Numarul mesajelor : 219
Varsta : 28
Casa : Cercetasi
Data de inscriere : 21/12/2007

Lectia 1 Empty
MesajSubiect: Re: Lectia 1   Lectia 1 Icon_minitimeSam Dec 29, 2007 8:23 am

Pai orice bounce cum ar fi, o potiune care stropita peste Bong il face sa dispara sau dak beo acea potiune Bongul nu mai are efect in fatza ta.
Sus In jos
Bellatrix Chang
Administrator
Administrator
Bellatrix Chang

Numarul mesajelor : 74
Data de inscriere : 12/01/2008

Lectia 1 Empty
MesajSubiect: Re: Lectia 1   Lectia 1 Icon_minitimeMier Ian 23, 2008 5:20 am

Doamna profesoara,imediat se implineste o luna de cand nu am mai facut lectie.. Sad
Sus In jos
Continut sponsorizat

Lectia 1 Empty
MesajSubiect: Re: Lectia 1   Lectia 1 Icon_minitime

Sus In jos

Lectia 1
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Lectia I
» Lectia II